THÉRÈSE ERIKSSON
författare & föreläsare

GÅ EN SKRIVKURS ONLINE!

Nu kan du anmäla dig till Skrivliv Sommar!
Det här är kursen för dig som vill ägna några sommarveckor åt att komma igång med skrivandet. Har du en idé du vill testa att skriva, men har svårt att komma igång? Har du kanske redan börjat, men vill ha en extra skjuts på vägen? Då är Skrivliv Sommar rätt kurs för dig.

Under fem veckor jobbar vi intensivt med skrivandets grunder, så som dramaturgi, gestaltning och karaktärsutveckling. Fokus ligger på att komma igång med skrivandet, så för att få ut mesta möjliga av kursen bör du åtminstone ha en vag idé om vad du vill utforska i skrivandet.

Du får kursbrev samt övningsuppgifter via mail under kursen, samt en något större slutuppgift. Du erbjuds att ha kontakt med övriga kursdeltagare online, och det finns också möjlighet för kursdeltagarna att ge och få respons av varandra.

När? Från den 25 juni till den 29 juli.
Var? Där du vill! Kursen går helt på distans.
Pris? Som vanligt erbjuder jag mina kurser i två prisnivåer för att så många som möjligt ska ha möjlighet att gå dem.
Skrivliv Sommar kostar 450 kr och inkluderar kursmaterial samt kontakt med övriga kursdeltagare.
Skrivliv Sommar Respons kostar 700 kr och inkluderar utöver kursmaterial och kontakt med övriga kursdeltagare också respons från mig på din slutuppgift.

Anmälan sker via den här länken och betalning sker mot faktura som skickas till din mail.
Sista anmälningsdatum är den 10 juni 2018.

Vid för litet deltagarantal kan kursen komma att ställas in. Kursdeltagaren erbjuds då istället Skrivlivs ordinarie kurs till reducerat pris, alternativt full återbetalning av deltagaravgift.

Nu kan du anmäla dig till Skrivliv Flex! Det är en kurs som riktar sig till dig som vill lära dig mer om skrivande. I tio veckobrev får du praktisk hjälp med kunskap om kreativt skrivande, olika skrivövningar och tips på hur du kan lägga upp ditt skrivande. Kursen fokuserar på skönlitterärt skrivande, men ger varje vecka även råd till dig som vill skriva facklitteratur. Kursen berör inte poesi.
      Det är en kurs för dig som är i början av ditt skrivande. Du kanske har skrivit hela ditt liv, men aldrig verkligen fokuserat på att skriva något mer sammanhängande. Du kan också vara nybörjare, men med stort intresse för att lära dig skriva.

Kursen löper över tio veckor och varje vecka får du ett kursbrev som skickas till dig via e-post. Breven innehåller skrivövningar, information och material som ska hjälpa dig att utveckla ditt skrivande. Skriviv Flex finns i två utföranden. Det enda som skiljer dem åt är hur mycket respons du får på dina texter.

SKRIVLIV FLEX innehåller två textinlämningar på totalt 25 000 tecken som du får utförlig respons på.
Kostnad: 995 kr.

SKRIVLIV FLEX MINI innehåller en inlämning på totalt 7 500 tecken som du får utförlig respons på.
Kostnad: 500 kr.

Kursen ges helt via internet och du kan starta när du vill.


Huvudteman i veckobreven

Bild på Gunnels omdöme 1 – BÖRJA SKRIVA
2 – SKRIVA INLEDNING
3 – PERSPEKTIV, TEMPUS OCH SPRÅK
4 – MILJÖ OCH MILJÖBESKRIVNINGAR
5 – DRAMATIK
6 – RESEARCH
7 – GESTALTA OCH BESKRIVA
8 – DIALOG OCH KARAKTÄRER
9 – REDIGERING OCH RESPONS
10 – GÅ VIDARE: FÖRLAG, TIDNINGAR, INTERNET, SJÄLVPUBLICERING


Klicka här för att komma till anmälningsformuläret.

Jag som leder kursen är författare till två böcker utgivna på Natur & Kultur samt Libris förlag Jag är utbildad i kreativt skrivande och leder skrivkurser för Medborgarskolan i Linköping. Jag har även skrivit rapporter, artiklar och krönikor för myndigheter och olika tidningar, samt bloggat, skrivit poesi och noveller så länge jag kan minnas. Jag är egenföretagare, innehar f-skattebevis och fakturerar så snart din anmälan inkommit.

Bild på Skrivlivs logga