THÉRÈSE ERIKSSON
författare & föreläsare

OM THÉRÈSE

Bild på Thérèse

Jag heter Thérèse Eriksson och är beteendevetare. Jag bor i den lilla byn Frinnaryd på småländska höglandet tillsammans med min man och mina två barn. Här är jag verksam som föreläsare och författare, men jag har även hela Norden som arbetsplats.
      Mina främsta arbetsområden rör självskadebeteende, psykiatrisk tvångsvård och hur Svenska kyrkan och andra kristna samfund kan stötta personer med psykisk ohälsa. Jag leder även skrivkurser på distans i egen regi, samt för Medborgarskolan i Linköping.
      Jag har skrivit två böcker (Slutstation rättspsyk och Möt mig som jag är), skrivit rapporter åt Socialstyrelsen och det Nationella självskadeprojektet, samt på olika sätt arbetat med organisationer och myndigheter som Sveriges kommuner och landsting och Barnombudsmannen.

Jag har också ett engagemang i Svenska kyrkan, och är sedan 2014 antagen prästkandidat för Linköpings stift. Det innebär att jag parallellt med min verksamhet som beteendevetare också studerar teologi mot Uppsala universitet.
      Mot den bakgrunden har det fallit sig naturligt att jag också intresserar mig för vad Svenska kyrkan och andra kristna samfund kan göra för att stötta människor med psykisk ohälsa. Om det handlar min senaste bok, Möt mig som jag är.