THÉRÈSE ERIKSSON
författare & föreläsare

ONLINEFÖRELÄSNINGAR

Våren 2020 är det inte möjligt att resa runt i landet och hålla föreläsningar, på grund av covid-19. Men istället för att bara ställa in, så flyttar jag istället ut på nätet. Jag kommer inledningsvis att erbjuda två olika föreläsningar under maj månad, men det kan mycket väl tillkomma fler tillfällen och fler ämnen. Jag är också öppen för förslag på ämnen som lämpar sig för det lite kortare nätformatet. Du får gärna höra av dig om du har tips!

De föreläsningar jag erbjuder just nu är:

Vårdrelaterad PTSD
Personer som vårdats på en psykiatrisk avdelning, frivilligt eller med tvång, kan utveckla PTSD som ett resultat av själva vården. Hur är det möjligt att den vård som syftar till att läka också kan skada, och hur kan det undvikas?

Om självskadebeteende
Vad är egentligen självskadebeteende, hur man kan förstå det och hur man kan hjälpa? Det här är min mest bokade föreläsning som kan riktas till många olika målgrupper, som nu flyttar ut på nätet. Utgångspunkten är självskadebeteende hos unga, men mycket går att tillämpa även på personer i andra åldrar.

På gång:

Ett helt liv
Det här är en personlig föreläsning om att leva vidare efter svår sjukdom. Om att ha flera liv att pussla samman; det sjuka och det friska, det som varit och det som är. En inspirerande föreläsning om att gå vidare, skapa nytt och låta hela sitt jag få plats.

Anmäl dig genom att klicka på den här länken


TILL KALENDERN


TIDIGARE FÖRELÄSNINGSUPPDRAG